ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Τα ωραιότερα εύκολα κουλουράκια που θα έχετε φτιάξει ποτέ!!!
Υλικά
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. μπέικιν
Αλεύρι φαρίνα η για όλες τις χρήσεις.
Εκτέλεση
Χτυπάμε λίγο το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα την μαγ σόδα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850γρ.
Πλάθουμε τα κουλουράκια τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι για να κολλήσει επάνω τα κάνουμε στρόγγυλα και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά,αν τα θέλετε πολύ μαλακά να ψήσετε μόνο 15 λεπτά Γίνονται πολύ τραγανά και νόστιμα.
Εγώ κύλισα μερικά σε ζάχαρη, άλλα σε σουσάμι, κάποια τα άφησα σκέτα και σε κάποια τούς έκανα λακκούβα στην μέση και έβαλα λίγο μαρμελάδα φράουλα δική μου δίνουν ωραία όψη.
Απλά θεϊκά κουλουράκια γρήγορα και εύκολα.. Και γεύση μοναδική !!!
Καλή επιτυχία !!!
Δημιουργός συνταγής: Artemis Stamatis