Μια συνταγή της κυρίας Tsampika Tsampika για ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Παπουτσάκια με κρέμα γιαουρτιού
Παπουτσάκια με κρέμα γιαουρτιού αντί για μπεσαμέλ το αποτέλεσμα με δικαίωσε πιο ελαφρύ και γευστικό !!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω και καθαρίζω τις μελιτζάνες και τις κόβω στη μέση χαράζοντας από μέσα την ψίχα τους και τις βάζω σε μία λεκάνη με νερό και αλάτι για περίπου μισή ώρα μετά τις τηγανίζω και τις βάζω σε ένα σουρωτήρι.
Ετοιμάζω τον κιμά μου όπως στα μακαρόνια με κιμά βάζω τις μελιτζάνες σε ένα ταψί πατάω με το κουτάλι λίγο την ψίχα να μαλακώσει και βάζω 2 κουταλιές κιμά .
Φτιάχνω την κρέμα γιαουρτιού με ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 1 αυγό λίγο λάδι και 2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τα ανακατεύω καλά όλα μαζί βάζω περίπου 2 κουταλιές πάνω σε κάθε μελιτζάνα πασπαλίζω με τυρί ρεγκάτο και ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.
Απίθανα τα παπουτσάκια!