Σπανακοτυρόπιτα

Νόστιμη και χορταστική Σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και πλούσια γέμιση που θα αγαπηθεί από όλη την οικογένεια!

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ


Νόστιμη και χορταστική Σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και πλούσια γέμιση που θα αγαπηθεί από όλη την οικογένεια!


Υλικά 

Για το Ζυμάρι
  • 2,5 ποτήρια νερό
  • 1 φλυτζάνι του καφέ σπορέλαιο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Μισό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • Αλεύρι Κούλα (όσο πάρει, περίπου 1 κιλό) για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη
  • 1 Βιτάμ soft (για το άλειμμα των φύλλων)
  • Νισεστέ (για το άνοιγμα των φύλλων)

Για τη Γέμιση
  • 1 κιλό σπανάκι (πλυμένο και ψιλοκομμένο)
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 400 γρ. φέτα (τριμμένη)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το νερό, το σπορέλαιο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι ανάλογα με το κλίμα και την υγρασία.
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι με τα αυγά, το γάλα και τη φέτα.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη.
  6. Με τη βοήθεια του νισεστέ, ανοίγουμε 6 λεπτά φύλλα.
  7. Αλείφουμε κάθε φύλλο με Βιτάμ για να είναι τραγανά.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  9. Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνουμε τα πρώτα 3 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας με Βιτάμ ανάμεσα στα φύλλα.
  10. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση με το σπανάκι.
  11. Καλύπτουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, αλείφοντας ξανά με Βιτάμ.
  12. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  13. Ψήνουμε την πίτα στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
  14. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρουμε.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget