Τραχανάς ξινός



ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΙΝΟΣ


Παραδοσιακά χειροποίητα και υγιεινά!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον τραχανά χρειαζόμαστε 5 λίτρα γάλα πρόβειο.
Το αφήνω πέντε μέρες να ξινίσει σκεπασμένο με πετσετούλα. 
Ανακατεύω με κουτάλα ξύλινη κάθε μέρα. 
Την πέμπτη ημέρα το γυρίζω σε μεγάλη λεκάνη και ρίχνω μία χούφτα, όχι γεμάτη, αλάτι ψιλό και πεντέμισι πακέτα αλεύρι, λευκό αλλά το ένα πακέτο κίτρινο.
Και ζυμώνω.
Η ζύμη είναι λίγο πιο σκληρή από του ψωμιού.
Στρώνω τραπεζομαντηλάκια καθαρά στο κρεββάτι και στο τραπέζι πριν το τραπεζομάντηλο βάζω νάιλον, προσοχή στο στρώμα.
Κόβω σε μεγάλες μπουκιές, αύριο θα τις κόψω σε μικρότερες, μόλις πάρουν λίγο, και καιρού επιτρέποντος μεθαύριο θα τον τρίψω.
Θα βοηθήσει ο ανεμιστήρας στο στέγνωμα.
Σίτες κατεβασμένες για τα έντομα!



Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Καπνιση

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!