Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σπετζοφάι με χυλοπιτάκι
Φανταστικό φαγάκι!!!!
Υλικά
4 λουκάνικα χωριάτικα (εγώ έβαλα κοτόπουλου)
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
4 χαντρουλες μπαχάρι
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1/4 φλ. λάδι
3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό χυλοπιτάκι
1 λίτρο περίπου βραστό νερό
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω αρχικά με το λαδάκι μου τα λουκάνικα αφού τα έχω κόψει ροδέλες.
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτω.
Κόβω σε χοντρά κομμάτια τις πιπεριές μου και τις προσθέτω στο τηγάνι.
Τις γυρίζω ίσα να γυαλίσουν. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί.
Προθέτω τα μπαχαρικά μου τη τριμμένη ντομάτα το αλάτι και το πιπέρι!
Ωστόσο έχω προθερμάνει το φούρνο μου στους 220 βαθμούς.
Προσθέτω το νεράκι μου και περιμένω να πάρει μια βράση.
Γυρίζω στην πήλινη γάστρα , σκεπάζω και το βάζω στο φούρνο.
Ψήνω για 40 λεπτά και προσθέτω το χυλοπιτάκι.
Ψήνω για 10 λεπτά περίπου και βγάζω από το φούρνο.
Αφήνω να τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρω με μπόλικο τυράκι!!
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω αρχικά με το λαδάκι μου τα λουκάνικα αφού τα έχω κόψει ροδέλες.
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτω.
Κόβω σε χοντρά κομμάτια τις πιπεριές μου και τις προσθέτω στο τηγάνι.
Τις γυρίζω ίσα να γυαλίσουν. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί.
Προθέτω τα μπαχαρικά μου τη τριμμένη ντομάτα το αλάτι και το πιπέρι!
Ωστόσο έχω προθερμάνει το φούρνο μου στους 220 βαθμούς.
Προσθέτω το νεράκι μου και περιμένω να πάρει μια βράση.
Γυρίζω στην πήλινη γάστρα , σκεπάζω και το βάζω στο φούρνο.
Ψήνω για 40 λεπτά και προσθέτω το χυλοπιτάκι.
Ψήνω για 10 λεπτά περίπου και βγάζω από το φούρνο.
Αφήνω να τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρω με μπόλικο τυράκι!!