Κέικ και Κεκάκια με Κακάο, Σταφίδες και Γλάσο Φυστικοβούτυρου

ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ


Μια εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό και νόστιμο κέικ ιδανική, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.


Υλικά:

  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γρ. μέλι
  • 4 αυγά
  • 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 150 γρ. σταφίδες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.σ. κακάο

Για το γλάσο
  • 1 μπανάνα, πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.γ. μέλι


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το μέλι μέχρι να αφρατέψουν. 
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Προσθέτουμε το χυμό και το γάλα και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
  6. Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Βάζουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.
  8. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 θήκες για μάφινς και γεμίζουμε τα 2/3 με τα δύο μείγματα, προσθέτοντάς τα εναλλάξ κουταλιά - κουταλιά.
  9. Τα μείγματα που περίσσεψαν τα ρίχνουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μικρή φόρμα, πάλι εναλλάξ.
  10. Ψήνουμε το μεγάλο κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά και τα ατομικά κεκάκια για 25 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξύλινο καλαμάκι όταν το βυθίσουμε στο κέντρο τους.
  11. Μόλις κρυώσουν ελαφρώς ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το γλάσο και τα περιχύνουμε.


Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget