ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ
Μια εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό και νόστιμο κέικ ιδανική, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Υλικά:
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 300 γρ. μέλι
- 4 αυγά
- 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα
- 1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 150 γρ. σταφίδες
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 2 κ.σ. κακάο
Για το γλάσο
- 1 μπανάνα, πολτοποιημένη
- 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το μέλι μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέτουμε το χυμό και το γάλα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 θήκες για μάφινς και γεμίζουμε τα 2/3 με τα δύο μείγματα, προσθέτοντάς τα εναλλάξ κουταλιά - κουταλιά.
- Τα μείγματα που περίσσεψαν τα ρίχνουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μικρή φόρμα, πάλι εναλλάξ.
- Ψήνουμε το μεγάλο κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά και τα ατομικά κεκάκια για 25 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξύλινο καλαμάκι όταν το βυθίσουμε στο κέντρο τους.
- Μόλις κρυώσουν ελαφρώς ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το γλάσο και τα περιχύνουμε.
Ακολουθήστε μας στο Google News!