Τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού

Αρωματικό.....και ντελικάτο.....!!!!
Απολαύστε το σαν γλυκό του κουταλιού ή σαν σιροπάκι πάνω στα γλυκά σας η και στο γιαούρτι!!!!

Υλικά
300 γρ ροδοπέταλα από εκατόφυλλο ροζ μαγιάτικο τριαντάφυλλο( αράντιστο)
1 κιλο ζάχαρη
750 γρ νερό
Χυμό από 2 λεμόνια
Λίγες σταγόνες ροδόνερο

Εκτέλεση
Αφαιρώ τα ροδοπέταλα από τα τριαντάφυλλα.
Με ένα ψαλιδάκι κόβω το λευκό μέρος του πετάλου.
Μέσα σε μια λεκανιτσα με μπόλικο νεράκι ξεπλένω απαλά τα ροδοπέταλα μου.
Τα στραγγίζω και τα στεγνώνω σε μια πετσετουλα.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω τα ροδοπέταλα με λίγη από τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τρίβω ελαφρά με τα χέρια μου να μαλακώσουν.
Τα αφήνω 2 ώρες περιπου να μαλακώσουν.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζω την υπόλοιπη ζάχαρη , το νερό και λίγες σταγόνες ροδόνερο , να βράσουν για 2 λεπτά.
Προσθέτω τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη και το λεμόνι.
Χαμηλώνω και σιγοβράζω για 20 λεπτά περίπου , μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Φυλάω σε αποστειρωμένα βαζάκια.