ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια.
1 κιλό πατάτες πλυμμένες καθαρισμένες κομμένες.
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
2 κουταλάκια του γλυκού μαυροπίπερο.
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη.
2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό.
2 σκελίδες σκόρδο.
150 ml ελαιόλαδο.
2 φύλλα δάφνης.
2 κουταλιές της σούπας πελτέ αραιωμένο σε 200 ml βραστό νερό .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος στο μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τα βάζουμε στην γάστρα,η ταψί τα τρυπάμε και τοποθετούμε κομμένε σκελίδες σκόρδο.
Δίπλα στο κρέας τοποθετούμε της πατάτας ρίχνουμε τα μπαχαρικά ανακατεύουμε ρίχνουμε το λάδι ανακατεύουμε ρίχνουμε το πελτέ ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και νερό και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1,5 ώρα κοιτώνας το ανά διαστήματα.
Στο τελευταίο τέταρτό ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και το αφήνουμε να ξεροψηθεί εάν το θέλουνε έτσι!