Εκλέρ



ΕΚΛΕΡ 


Υλικά

Για τη Ζύμη
  • 1 ποτήρι του νερού γάλα
  • 1 ποτήρι του νερού αλεύρι
  • 8 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
  • 4 αυγά
  • λίγο αλάτι

Για την Κρέμα
  • 2 νεροπότηρο γάλα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλαουρ
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. Βιτάμ
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια

Για το Γλάσο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Για τη Ζύμη
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Βιτάμ, το γάλα και το αλάτι να βράσουν για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να μαζευτεί γύρω από την κουτάλα.
  3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε γυάλινο μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα ενώ ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφηθούν καλά από τη ζύμη.
  5. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και κόβουμε μπαστούνια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς για 15 λεπτά.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα άλλα 15 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Για την Κρέμα
  1. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, αφού κρατήσουμε στην άκρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού.
  2. Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια, το Βιτάμ και τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Για το Γλάσο
  1. Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η σοκολάτα.

Συναρμολόγηση
  1. Κόβουμε στην μέση το Εκλέρ και τα γεμίζουμε με μπόλικη κρέμα είτε με κορνέ, είτε με κουτάλι είτε με σακούλα.
  2. Βουτάμε το πάνω μέρος τους στο γλάσο και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ινδοκάρυδο.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget