ΕΚΛΕΡ
Υλικά
Για τη Ζύμη- 1 ποτήρι του νερού γάλα
- 1 ποτήρι του νερού αλεύρι
- 8 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
- 4 αυγά
- λίγο αλάτι
Για την Κρέμα
- 2 νεροπότηρο γάλα
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλαουρ
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. Βιτάμ
- 2 κρόκους αυγών
- 1 βανίλια
Για το Γλάσο
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τη Ζύμη- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Βιτάμ, το γάλα και το αλάτι να βράσουν για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να μαζευτεί γύρω από την κουτάλα.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε γυάλινο μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα ενώ ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφηθούν καλά από τη ζύμη.
- Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και κόβουμε μπαστούνια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα άλλα 15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
- Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, αφού κρατήσουμε στην άκρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού.
- Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το Βιτάμ και τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η σοκολάτα.
- Κόβουμε στην μέση το Εκλέρ και τα γεμίζουμε με μπόλικη κρέμα είτε με κορνέ, είτε με κουτάλι είτε με σακούλα.
- Βουτάμε το πάνω μέρος τους στο γλάσο και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ινδοκάρυδο.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News!