Μια συνταγή για ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ από τη σελίδα argolikeseidhseis.gr/
Χορτοπιτάκια
Yλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γιαούρτι
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
200 γρ. σπανάκι
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή και λεία ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και παράλληλα, φτιάχνουμε τη γέμιση, τσιγαρίζοντας στο λάδι τα κρεμμυδάκια με το πράσο για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και τα γυρίζουμε για λίγο να μαραθούν.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μέτριο φύλλο και το κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 8-10 εκ.
Γεμίζουμε με λίγη από τη γέμιση και κλείνουμε καλά, αφού έχουμε αλείψει τις άκρες με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.