ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κρέας
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 ½ κιλό σέλινο ή σελινόριζες ή και τα δύο
- αλατοπίπερο
Για το αυγολέμονο
- 2 κρόκους και 1 ασπράδι αυγού
- 1/2 ποτηράκι χυμό λεμονιού
- 1 κοφτή κουταλιά κορν-φλάουρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μερίδες.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια.
- Καθαρίζουμε τις σελινόριζες, αν υπάρχουν, και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα και 1 ½ ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Βράζουμε μπόλικο νερό και ζεματάμε το σέλινο για 5-10 λεπτά. Βγάζουμε από το νερό και στραγγίζουμε σε τρυπητό.
- Όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει, προσθέτουμε το σέλινο και το αλατοπίπερο.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ολοκληρωθεί.
- Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το λεμόνι, το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σιγουρευόμαστε ότι το φαγητό μας έχει αρκετό ζουμί, αν όχι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, παίρνουμε λίγο-λίγο από το ζουμί του και το προσθέτουμε στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να έχει την επιθυμητή θερμοκρασία.
- Το προσθέτουμε στο φαγητό μας, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και αν έχουμε βάλει κορν φλάουρ, το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για να διασπαστεί το κορνφλάουρ και να πήξει ή σάλτσα.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!