Παγωτό μωσαικό



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou‎ για ΠΑΓΩΤΟ ΜΩΣΑΙΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παγωτό μωσαικό

Γλυκειά δροσερή αμαρτία για τις απογευματινές υπογλυκαιμίες μας – παγωτό μωσαϊκό…..απλά τέλειο!

Υλικά
400 ml κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρουχο γαλα
150 ml γάλα εβαπορε
5 κ.σ γεμάτες κακάο αγλυκο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι- Μπερ

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την υφή του γιαουρτιού.( Να μην είναι πολύ πηχτό)
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρουχο κι έπειτα και το γάλα.
Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το κακάο και το κονιακ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να διαλυθεί το κακάο.
Κλείνουμε την κουζινομηχανη .
Σπάμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα μου καί τα ανακατεύω μέσα στο μίγμα μου με μια σπατουλιτσα.
Βάζουμε μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και απλώνουμε το παγωτό.
Βάζουμε κατάψυξη όλη νύχτα .
Ξεφορμαρουμε το παγωτό σε πιατελιτσα σερβιρίσματος.
Προαιρετικά……..για το στόλισμα
Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 50 γρ σοκολάτα υγείας με 3 κ.σ γάλα και 1 κ.σ λάδι ελαφρύ.
Γαρνίρουμε το γλυκό μου με τη σοκολάτα και καβουρδισμενο αμύγδαλο φιλέ.