Λαχανοντολμάδες



ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ


Λατρεμένο μου φαγητό. !!!Ακόμα το προσπαθώ,δεν το καταφέρνω τέλεια στην εμφάνιση, αλλά από γεύση είναι όνειρο, σκέτος αφρός.
Πρέπει να ζυμώσουμε όμως καλά τον κιμά . Άλλοι βάζουν και αυγό, δεν έβαλα, δεν διαλύθηκε καθόλου το φαγητό.

ΥΛΙΚΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
5 - 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μέτρια καρότα τριμμένα στον τρίφτη
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα
Φρέσκο μπόλικο άνηθο και λίγο μαϊντανό
Λίγο λάδι
Αλάτι, πιπέρι.

Ζεματίζουμε για λίγο το λάχανο, αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι.
Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα ένα φύλο, του βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και το τοποθετούμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα που έχουμε στρώσει λίγα φίλα από το λάχανο και ένα κρεμμύδι σε ροδέλες.
Τα βάζουμε σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε τρία ποτήρια ζεστό νερό , στο ένα έχω διαλύσει ένα κύβο κότας, λάδι ,λίγο αλάτι, αν έχει περισσέψει γέμιση πλάθουμε γιουβαρλάκια, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Αν χρειαστεί επιπλέον νερό, προσθέτουμε πάντα βραστό.
Στο τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο με δύο κρόκους χτυπημένους με δύο λεμόνια και μια κουταλιά κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε με μια κουτάλα το ζουμί στο αυγολέμονο και μετά το ξαναβάζουμε να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε....και τα πιρούνια, και όχι μόνο, βογκάνε!


Credits:
Μαίρη Ηλιοπούλου