Πιτσάκια



ΠΙΤΣΑΚΙΑ


ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ,ΑΦΡΑΤΑ,ΤΡΑΓΑΝΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ!!!

ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια νερού γάλα χλιαρό,
25 γραμμάρια μαγιά νωπή η εναλλακτικά 2 φακελάκια ξερή,
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο,
1 αυγό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 και μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη.αλεύρι το ρυθμίζουμε εμείς.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,ρίχνουμε την μάγια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό,το αλάτι,την ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι 2 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι ώσπου να γίνει η ζύμη μας αφράτη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1εκατοστου.
Σε ένα μπολ βάζουμε 209 γραμμάρια τριμμένη φέτα,3 ντομάτες όχι ώριμες κομματάκια,4 πιπεριές πράσινες κομματάκια,μαϊντανό ψιλοκομμένο,λίγο αλάτι,πιπέρι,2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα πάνω στο φύλλο παντού.
Στην συνέχεια το ρολάρουμε και το κόβουμε κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμός μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (εμένα μου πήρε 15 λεπτά) οπότε ανάλογα τον φούρνο.