Μια συνταγή της κυρίας Κυριακής Νικολακοπούλου για ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σουτζουκάκια
Ζυμώνουμε 900gr μοσχαρίσιο κιμά ,δύο κρεμμύδια, τρεις σκελίδες σκόρδο, μια ντομάτα περασμένα από multi,δύο αυγά,200gr μουλιασμένο ψωμί ψίχα σε κόκκινο κρασί, δύο κγ κίμινο, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, λάδι 4κσ, ψιλοκομμένο δυόσμο κ μαϊντανό κ βάζουμε ψυγείο να σφίξει για καμιά ώρα!!
Στη συνέχεια πλάθουμε κ τοποθετούμε σε λαδόκολλα, ψήνουμε γκριλ κ αέρα για ένα τέταρτο!! Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με λάδι ένα κρεμμύδι, δύο σκελίδες σκόρδο κ μια κσ πελτέ, σβήνουμε με κόκκινο κρασί, ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα φρέσκια η εμπορίου, ένα κρασοπότηρο νερό, αλάτι, πιπέρι, κύμινο κ λίγη ζάχαρη κ αφήνουμε να βράσει για κάνα 10'!
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σουτζουκάκια που έχουν πάρει χρώμα κ αφήνουμε αλλά 10'!!
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, γιαουρτάκι κ γλυκιά πάπρικα!!!