ΒΥΖΑΝΤΙΚΟ
Μια Πολίτικη συνταγή για ένα ξεχωριστό σιροπιαστό γλυκό !!!
Υλικά (για ταψάκι 30Χ35)
Για τη βάση- 400 γρ. περίπου τσουρέκι κομμένο σε φέτες πάχους 3εκ.
Για το σιρόπι
- 1 κούπα του νες καφέ ζάχαρη
- 1 κούπα του νες καφέ νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Βράσιμο 10 λεπτά... το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζομαι το τσουρέκι
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 10κ.σ.ζάχαρη
- 90gr. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 3 κρόκοι αυγού
- 70gr. σιρόπι καραμέλας {αυτό που βάζουμε στα παγωτά}
- 2κ.σ. Βιτάμ
- 200gr.κρέμα γάλακτος χτυπημένης σε σαντιγί
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους τη ζάχαρη το κορν φλάουρ τη βανίλια και μια κούπα από το γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Το υπόλοιπο γάλα το βάζετε σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί ελαφρώς.
- Όταν ζεσταθεί ρίχνετε το μείγμα των αυγών μέσα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
- Όταν πήξει την κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το Βιτάμ και το σιρόπι καραμέλας ανακατεύετε να λιώσουν και σκεπάζετε με μια μεμβράνη την κρέμα να μην πιάσει κρουστά και την αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
- Όταν κρυώσει προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος που την έχετε κάνει σαντιγί και χτυπάτε με το μίξερ να ενσωματωθεί.
Για την επικάλυψη
- 300gr. κρέμα γάλακτος και 2κ.σ.ζάχαρη άχνη τα χτυπάμε να γίνουν σαντιγί
Για το γαρνίρισμα
- Σιρόπι καραμέλας
- Λίγα σοκολατάκια μικρά ή τριμμένη σοκολάτα
Στρώνετε τις φέτες τσουρέκι στο ταψάκι και τις σιροπιάζεται.
Μετά ρίχνεται την κρέμα και από πάνω τη σαντιγί.
Μετά ρίχνεται την κρέμα και από πάνω τη σαντιγί.
Γαρνίρετε με το σιρόπι καραμέλας και τα σοκολατάκια.