Μια συνταγή της κυρίας Georgia Koutrouli για ένα COFFEE CAKE από την ομάδα στο Facebook Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές
Coffee Cake
Μετά από πολλούς πειραματισμούς κατάφερα να πετύχω την υπέροχη γεύση ενός αγαπημένου coffee cake γνωστού μεγάλου σούπερ μάρκετ και σας δίνω τη συνταγή !!!!
Είναι πολύ εύκολο !!!φτιάξτε το και θα εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας !!
Για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι, μπορεί και λίγο περισσότερο!
60 γρ. ζάχαρη,
1 φακελάκι μαγιά,
1 πρέζα αλάτι,
180 γρ. γάλα χλιαρό,
80 γρ. λιωμένο βούτυρο χλιαρό,
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
ξύσμα πορτοκαλιού,
2 βανίλιες,
1/2 κ.γ. μαχλέπι,
μια πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
1 βαζάκι Μερέντα ή Nutella,
τριμμένα καρύδια
Για την επιφάνεια:
γλυκό υποβρύχιο με γεύση μαστίχας,
σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί και γυαλίσει με λίγο σπορέλαιο,
τριμμένα καρύδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Για την επιφάνεια:
γλυκό υποβρύχιο με γεύση μαστίχας,
σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί και γυαλίσει με λίγο σπορέλαιο,
τριμμένα καρύδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, το μαχλέπι και το αλεύρι σιγά - σιγά να γίνει μια πολύ μαλακιά ζύμη,(μπορεί και να κολλάει λίγο) και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Βουτυρώνουμε τα χέρια μας και μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια.
Ανοίγουμε το ένα μπαλάκι πάνω σε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα, απλώνουμε Μερέντα και τριμμένο καρύδι.
Ανοίγουμε το δεύτερο μπαλάκι, σκεπάζουμε με αυτό το πρώτο και απλώνουμε Μερέντα και τριμμένο καρύδι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το τρίτο μπαλάκι.
Ανοίγουμε το τελευταίο μπαλάκι και σκεπάζουμε από πάνω.
Βάζουμε στο κέντρο ένα ποτήρι ή πιατάκι του καφέ, κόβουμε τις άκρες ακτινωτά σε 16 κομμάτια και τα στρίβουμε ώστε να κάνουμε το γνωστό αστέρι.
Παίρνουμε το γλυκό όπως είναι με την λαδόκολλα, το βάζουμε μέσα σε ένα ταψί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ψήνουμε το coffee cake στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Ψήνουμε το coffee cake στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Βγάζουμε το ψημένο γλυκό από το φούρνο, το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο έτσι ζεστό όπως είναι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το γλασάρουμε με τη μαστίχα και τη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Το γλασάρισμα το κάνουμε κατ' αυτόν τον τρόπο.
Ζεσταίνουμε το υποβρύχιο στο φούρνο μικροκυμάτων και γλασάρουμε το γλυκό.
Λιώνουμε την σοκολάτα (100 γρ.) σε μπεν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε μέσα σε αυτή 1 κ.γ. σπορέλαιο.
Γλασάρουμε με αυτή πάνω από το γλάσο της μαστίχας.
Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα).
Διατηρείται εκτός ψυγείου καλά σκεπασμένο για να μένει μαλακό.