Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ SNICKERS από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τούρτα παγωτό Snickers
Υλικά (για ένα τσερκι 26 εκ.)
Για τη βάση
250 γρ μπισκότα ορεο
125 γρ βούτυρο
Για το παγωτό
450 γρ τυρί κρέμα
400 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ γάλα εβαπορέ
1 ζαχαρουχο
2 βανίλιες
Επικάλυψη
1 1/2 κουτάκι καραμελωμένο ζαχάρουχο
200 γρ πίνατς αλατισμένα
3 σοκολάτες σνικερς
Για το γλάσο
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
Τρίβω στο μούλτι το μπισκότο.
Λιώνω το βούτυρο και ανακατεύω καλά με το μπισκότο.
Το στρώνω στη βάση έτσι ώστε να καλύψω και τα πλαϊνά ( στεγανοποιώ).
Σε δυνατή ταχύτητα αφρατευω το τυρί κρέμα , προσθέτω λίγο λίγο το ζαχαρουχο, την κρέμα γάλακτος και τέλος το γάλα με τη βανίλια.
Χτυπάω να ομογενοποιηθούν καλά , όχι να σφίξει πολύ η κρέμα.
Απλώνω πάνω στη βάση μπισκότου και βάζω κατάψυξη .
Αφού παγώσει το παγωτό , απλώνω το καραμελωμένο ζαχάρουχο , τα πίνατς και ετοιμάζω τη γκανάζ.
Σε κατσαρολάκι βάζω το γάλα να κάψει.
Προσθέτω τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και το μέλι.
Αφήνω να λιώσει .
Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί η γκαναζ και απλώνω πάνω από την καραμέλα.
Αφήνω να παγώσει.
Ψιλοκόβω τις σοκολάτες σνίκερς και γαρνίρω το παγωτό.
Πασπαλίζω και με λίγα φιστίκια ακόμα και λίγη καραμέλα ακόμα!!!!
Καλή επιτυχία!!!!
Εναλλακτικά για βάση
μπορείτε να βάλετε και μπισκότα πτιμπερ 250 γρ με 1 κ.σ βούτυρο και 3 κ.σ Μερέντα ή ακόμα και να μην βάλετε καθόλου βάση!