Μπακαλιάρος με πατάτες στη γάστρα ή Bianco



ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ Ή BIANCO --> Μια συνταγή της κυρίας Μαρίας Χατζηφωτίου από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπακαλιάρος με πατάτες στη γάστρα ή Bianco

Μελωμένες πατατούλες με ωραίο χρώμα!!!! Και το άκρως υγιεινό ψαράκι να δίνει την ξεχωριστη τέλεια γεύση!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε δυο σειρές κομμένες πατάτες σε φέτες στην γάστρα, τοποθετούμε και το καθαρισμένο ψάρι μας(μπορούμε να βάλουμε ότι ψάρι θέλουμε).
Σε ένα μπολ βάζουμε 150ml ελαιόλαδο, τον χυμό από 2 λεμόνια ,αλάτι μαύρο πιπεράκι σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη τα αναδεύομαι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και περιχύνουμε επάνω στο ψάρι και στις πατάτες.
Συμπληρώνουμε και ελάχιστο νεράκι .
Ψήνουμε με κλειστό καπάκι στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1ωρα περίπου,10λεπτα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ανοίγουμε το καπάκι και γυρίζουμε στον αέρα για να πάρει χρώμα το φαγάκι μας!