
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ Ή BIANCO
Μελωμένες πατατούλες με ωραίο χρώμα!!!! Και το άκρως υγιεινό ψαράκι να δίνει την ξεχωριστη τέλεια γεύση!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στρώνουμε δυο σειρές κομμένες πατάτες σε φέτες στην γάστρα, τοποθετούμε και το καθαρισμένο ψάρι μας(μπορούμε να βάλουμε ότι ψάρι θέλουμε).
- Σε ένα μπολ βάζουμε 150ml ελαιόλαδο, τον χυμό από 2 λεμόνια ,αλάτι μαύρο πιπεράκι σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη τα αναδεύομαι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και περιχύνουμε επάνω στο ψάρι και στις πατάτες.
- Συμπληρώνουμε και ελάχιστο νεράκι .
- Ψήνουμε με κλειστό καπάκι στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1ωρα περίπου,10λεπτα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ανοίγουμε το καπάκι και γυρίζουμε στον αέρα για να πάρει χρώμα το φαγάκι μας!