Μια συνταγή της κυρίας Mariana Atina για ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Περγαμόντο γλυκό του κουταλιού
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένω και καθαρίζω το περγαμόντο.
Καθαρίζω καλά τις φλούδες, τα κόβω κομματάκια και τα κάνω ρολάκια με κλωστή ή με οδοντογλυφίδα τα στερεώνουμε, εδώ έβαλα οδοντογλυφίδα.
Βάζω μια οδοντογλυφίδα να μην χαλάσουν.
Βράζω σε μια κατσαρόλα νερό 2 λίτρα και βάζω μέσα της φλούδες να βράζουν 15 λεπτά.
Αλλάζω το νερό 7/8 φορές, για να ξεπικρίσουν το κάνω αυτό.
700 γρ. φλούδα
1 κ.γ. και 200 γραμ ζάχαρη
Σε μία κατσαρόλα βάζω 300 μλ. νερό με τη ζάχαρη να βράσει μισή ώρα να πήξει λίγο.
Προσθέτω τις φλούδες να βράζουν μισή ώρα, ανακατεύω και το σβήνω .
Την άλλη μέρα το βράζω ακόμα 20 λεπτά και βάζω χυμό από μισό λεμόνι και 1 βανίλια.
700 γρ. φλούδα
1 κ.γ. και 200 γραμ ζάχαρη
Σε μία κατσαρόλα βάζω 300 μλ. νερό με τη ζάχαρη να βράσει μισή ώρα να πήξει λίγο.
Προσθέτω τις φλούδες να βράζουν μισή ώρα, ανακατεύω και το σβήνω .
Την άλλη μέρα το βράζω ακόμα 20 λεπτά και βάζω χυμό από μισό λεμόνι και 1 βανίλια.