
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια Νo 6
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 πιπεριές κέρατο (όχι καυτερές!) κομμένες σε ροδέλες
- 3 ντομάτες μέτριες κομμένες σε μικρά κομματάκια
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2-3 κουταλιές ντοματοχυμό
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)
- 2 λίτρα νερό (ίσως και λίγο παραπάνω)
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα φαρδιά και σχετικά ρηχή βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί λίγο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
- Τα γυρίζουμε με μια κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν, - δε θέλουμε να πάρουν χρώμα - προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από λίγο τη ντομάτα και τον ντοματοχυμό.
- Μόλις μαραθούν τα λαχανικά μας ρίχνουμε το νερό.
- Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για δέκα λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι και τα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε τα μακαρόνια πού και πού για να μη κολλήσουν και 2 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα. Χρειάζονται περίπου 10-12 λεπτά βράσιμο.
- Καλό είναι να φροντίσουμε τα μακαρόνια να έχουν αρκετή σάλτσα μόλις τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, για να παραμείνουν ζουμερά.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.
Δημιουργός συνταγής: Konstantina Lioumpa