Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κρέπες γεμιστές με κιμά
Υλικά
Για τις κρέπες
1 1/4 φλ. γάλα
1 φλ αλεύρι
2 αβγά
1 κ.γ ζάχαρη
1/4 κ.γ αλάτι
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά μαζί και ανακατεύω για να τα αφρατέψω ελαφρώς με ένα σύρμα.
Κάνω μια λακουβίτσα και προσθέτω τα αβγά το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και να λιώσουν οι σβόλοι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνω μια τσιμπιά βούτυρο και παίρνω από μια κουτάλα χυλό κάθε φορά και τηγανίζω την κρέπες.
Για τη γέμιση - κιμά
500 γρ κιμά ελιά
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ πελτέ
λίγο λάδι
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
1 σφηνάκι κρασί
1/4 κ.γ σκόνη κανέλα
250 γρ κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
Καβουρδίζω τον κιμά μου αρχικά μόνο του με τα υγρά του....προσθέτω το κρεμμύδι το σκόρδο, την πιπεριά και τα γυρίζω να μαραθούν . Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω την πάστα και φέρνω δύο γύρες.
Προσθέτω το χυμό το λάδι, την κανέλα, αλατοπιπερώνω και ρίχνω ελάχιστο νεράκι. Αφήνω να βράσει μέχρι να δέσει η σαλτσούλα. Αφήνω στην άκρη λίγο να κρυώσει.
Στρώνω σε ένα πυρέξ λίγη από τη σαλτσούλα από τον κιμά ( χωρίς κιμά).
Παίρνω μια μια κρέπα και γεμίζω με κιμά στεγνό κυρίως χωρίς πολλή σάλτσα. Πασπαλίζω με τυράκι και κλείνω. Συνεχίζω με τις υπόλοιπες.
Ρίχνω την υπόλοιπη σαλτσούλα που μου έχει απομείνει πάνω στις κρέπες και επιπλέον τυρακι. Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζω από το φούρνο και πασπαλίζω με μπόλικο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.