
ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ
Είναι πεντανόστιμο εύκολο και χορταστικό !!!
Υλικά
- Λίγο λάδι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
- λίγο πολτό σκόρδου
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτα
- λίγο κρασί
- αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη-πάπρικα γλυκιά
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τον χυμό ντομάτας.
- Προσθέτουμε και το κρασί το αλατοπίπερο, την πάπρικα, την ζάχαρη, και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το ρύζι αφού το ξεπλύνουμε πρώτα μαζί με ένα ποτήρι νερού νερό.
- Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα και προσθέτοντας ζεστό νερό όποτε χρειάζεται.
- Όταν βράσει το ρύζι και μελώσει το φαγητό κόβουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό φρέσκο, ανακατεύουμε το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να σταθεί πριν το σερβίρουμε.
- Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρέσκιες ντομάτες με σκελίδα σκόρδο αντί πολτό σκόρδου να προσθέσουμε πιπεριές και να αντικαταστήσουμε το βασιλικό με ξερό δυόσμο.