Ντοματόρυζο

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ


Είναι πεντανόστιμο εύκολο και χορταστικό !!!


Υλικά

  • Λίγο λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • λίγο πολτό σκόρδου
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτα
  • λίγο κρασί
  • αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη-πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα


Εκτέλεση 

  1. Τσιγαρίζουμε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τον χυμό ντομάτας.
  2. Προσθέτουμε και το κρασί το αλατοπίπερο, την πάπρικα, την ζάχαρη, και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το ρύζι αφού το ξεπλύνουμε πρώτα μαζί με ένα ποτήρι νερού νερό. 
  3. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα και προσθέτοντας ζεστό νερό όποτε χρειάζεται.
  4. Όταν βράσει το ρύζι και μελώσει το φαγητό κόβουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό φρέσκο, ανακατεύουμε το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να σταθεί πριν το σερβίρουμε.
  5. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρέσκιες ντομάτες με σκελίδα σκόρδο αντί πολτό σκόρδου να προσθέσουμε πιπεριές και να αντικαταστήσουμε το βασιλικό με ξερό δυόσμο.


Δημιουργός συνταγής: Eva Triantafillidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!