Μουστοκούλουρα με πορτοκάλι



Μια συνταγή για Giota Konsta για ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές


Μουστοκούλουρα με πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ
1 φλ. τσαγιού μούστο
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
4 - 5 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ. σούπας κακάο σκόνη
2 κ. σούπας κονιάκ
1,5 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/4 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
1 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο 
σουσάμι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μούστο, το λάδι, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά, και τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε 10 - 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κατόπιν παίρνουμε λίγη ζύμη στο χέρι μας όσο ένα καρύδι, τη βάζουμε στον πάγκο εργασίας, την κάνουμε ένα μέτριο μπαστούνι, πλάθουμε ένα σαλίγκαρο και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά (βέβαια ανάλογα το φούρνο μας) έμενα στα 15 λεπτά ήταν έτοιμα. 
Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και μετά τα φυλάμε σε τάπερ καλά κλεισμένα.