Τυρόπιτα γρήγορη και πεντανόστιμη!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗΤΥΡΟΠΙΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!


Υλικά (για ένα ταψάκι μεγέθους πίτσας)

Για το Φύλλο
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 1,5 φλυτζάνι του τσαγιού περίπου χλιαρό νερό (όσο πάρει)

Για τη Γέμιση
  • 500 γρ. φέτα

Για την επιφάνεια της Τυρόπιτας
  • 2 - 3 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο η αραιωμένο γάλα Νουνού


Εκτέλεση 

Για τη Ζύμη
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μία λακουβίτσα.
  2. Ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και το νερό σιγά - σιγά (μέσα στο οποίο έχουμε αραιώσει το αλάτι) και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι.
  3. Το χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια μέγεθος μικρού μήλου, τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για την Πίτα
  1. Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι μεγέθους πίτσας.
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο πασπαλίζοντας το μπαλάκι ζύμης και τον πλάστη με αρκετό αλεύρι ώστε να μην κολλήσει και να γίνει λεπτό.
  3. Το στρώνουμε στο ταψάκι μας προσέχοντας να εξέχει από το ταψί μας για να κλείσουμε στο τέλος την πίτα μας.
  4. Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τρίβουμε από πάνω με το χέρι μας τη μισή φέτα ώστε να πάει παντού.
  5. Με τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το στρώνουμε πάνω από τη φέτα. Αν είναι μεγαλύτερο από το ταψί μας το βάζουμε σουρωτό ώστε να μην εξέχει από το ταψί μας. 
  6. Λαδώνουμε την επιφάνεια του φύλλου και προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα πάλι τριμμένη με το χέρι.
  7. Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο με την ίδια διαδικασία και σκεπάζουμε την Τυρόπιτα.
  8. Λαδώνουμε τις άκρες του φύλλου που περισσεύουν από το ταψί μας και από τις δύο μεριές (για να γίνουν τραγανές) και στρίβουμε με το χέρι λοξά δημιουργώντας τον κόθρο της πίτας.
  9. Χαράζουμε την πίτα μας.
  10. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  11. Περιχύνουμε με το μείγμα την Τυρόπιτά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, αναλόγως το φούρνο μας.

Σημείωση:

  • Τα φύλλα τα ανοίγουμε με λεπτό πλάστη για να γίνουν λεπτά.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗΤΥΡΟΠΙΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ


Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget