Μια συνταγή του κυρίου Alexios Nikoloutsopoulos για ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook οι κουζινίστας By Christine Yiovanoydi
Μοσχάρι με κολοκυθάκια
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά και μικρά
1 πρέζα ζάχαρη
1 φλυτζάνα ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
4-5 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες τον χυμό
αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι σκόρδο και το αφήνουμε να γυαλίσει για 2΄-3΄.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και το χυμό ντομάτας και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 50, να μαλακώσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
3. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια κι αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Και τα θωρακίζουμε για λίγο και από τις δυο πλευρές στο τηγάνι ύστερα τα προσθέτουμε ολόκληρα στο κρέας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο νερό (θα κατεβάσουν και τα κολοκυθάκια τα υγρά τους). Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
4. Σιγοβράζουμε για περίπου 10΄. Να μην παραβράσουν τα κολοκυθάκια! Το φαγητό πρέπει να μείνει με ελάχιστη δεμένη σάλτσα.