Χταποδομεζές



ΧΤΑΠΟΔΟΜΕΖΕΣ

Υλικά για το μείγμα..
Ένα χταπόδι όχι πολύ χονδρό
Μία πράσινη πιπεριά λεπτοκομμένη σε κύβους όπως κ τα παρακάτω
Μία πράσινη πιπεριά κέρατο
Μία κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
2 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με τα φύλλα τους
5.6 κόκκους μπαχάρι.. λάδι και ξύδι.!!!

Υλικά για το βράσιμο.!!
Το Χταπόδι σε πλοκάμια, κρασί, ξύδι,ελαιολαδο και νερό...!!
Υπολογίστε ένα ποτήρι του κρασιού λάδι, ενα ξύδι, ένα κρασί ,και ένα ποτήρι του νερού νερό γεμάτο με δύο δαφνόφυλλα...βράσιμο στη χύτρα για μισή ώρα η μέχρι να πέφτει το χταπόδι από το πιρούνι σας

Εκτέλεση...!!!
Πλύντε και βγάλτε το δέρμα από το χταπόδι όσο μπορείτε... Βάλτε το μέσα στη χύτρα μαζί με το κρασί ξύδι και νερό... βράζετε το χταπόδι για 35 λεπτά τόσο όσο να το καρφώνεται με το πιρούνι και να πέφτει από αυτό.. κόψτε το χταπόδι όταν κρυώσει σε κομματάκια και ψιλοκόψτε τα παραπάνω λαχανικά βάλτε τα όλα μέσα σε ένα μπολ... ανακάτεψε με λάδι ελαφρύ ρίξτε ξύδι όσα θέλετε εσείς και το μπαχάρι και βαλτε στο ψυγείο σας. ένας μεζές που θα σας εντυπωσιάσει.. δεν χαλάει στο ψυγείο ..!!! Προτιμάτε χταπόδια ελληνικά γιατί απλά είναι πολύ γευστικά

ΠΗΓΗ: Gogo Samiou