ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά:
½ κ. πράσινα κολοκυθάκια
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
3 κουτ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζετε με αρκετό αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνετε για ένα τέταρτο περίπου.
Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα πράσινα λαχανικά και το ξερό κρεμμύδι. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με τα κολοκύθια. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε με αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μείγμα. Αν δεν θέλετε να σας μαυρίσουν το λάδι όταν τηγανίζονται, μπορείτε να παραλείψετε το αλεύρι. Προσέξτε όμως, γιατί θα δυσκολευτεί να δέσει το μείγμα χωρίς αλεύρι. Φτιάχνετε μικρά κεφτεδάκια, πλάθοντάς τα στο χέρι σας. Ρίχνετε ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει καλά. Τηγανίζετε τους κεφτέδες. Στη συνέχεια τους τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι τους.
ΠΗΓΗ: Laconia Live