Κολοκύθα γλυκό του κουταλιού



ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Διαλέγουμε μια μεγάλη τρυφερή κολοκύθα, την καθαρίζουμε και κόβουμε με το ειδικό εργαλείο την "αριδα" αλλιώς... κόβουμε κομμάτια σαν αντίδωρο.
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 κιλά νερό και διαλύουμε 3 κ.σ. ασβέστη.
Βάζουμε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας και τα αφήνουμε 2- 3 ώρες.
Τα βγάζουμε...τα ξεπλένουμε πολύ καλά...τα βράζουμε 2 φορές από 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Στο 1 κιλό κολοκύθα βάζουμε 1200 γρ. ζάχαρη, 2 βανίλιες και 2 ποτήρια νερό
Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά ...ξαφρίζουμε...
Την άλλη μέρα ρίχνουμε 3 κ.σ. χυμό λεμονι και δενουμε το γλυκό μας.


Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!