Λουκανικόπιτες



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λουκανικόπιτες

Υλικά για 12 λουκανικόπιτες
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 αυγό
550-600 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ
Λουκάνικα Φρανκφούρτης
Τυρί Γκούντα τριμμένη
Σάλτσα
1 κρόκος αραιωμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα
Σουσάμι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το νερό την ζάχαρη την μαγιά και 1-2 κ.σ αλεύρι και ανακατεύω καλά.
Αφηνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτω το λάδι το αυγό το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μετα χωρίζω την ζύμη σε 12 μπαλάκια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το πρώτο μπαλάκι ζύμης βάζω σάλτσα τυρί τριμμένο και το λουκάνικο.
Τα κλείνω και τα βάζω σε λαδόκολλα.
Αλείφω με τον κρόκο που τον έχω αραιώσει με λίγο γάλα και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνω στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!