ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
Ένας λευκός απλός αλλά πολύ γευστικός χαλβάς !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250 ml):
1 κουπα σμιγδαλι χοντρο,
1 κουπα καρυδα
50 γρ νιφαδες σοκολατας(μπορουν να παραλειφθουν),
1 κ.σ.βουτυρο,
2 κουπες ζαχαρη,
3 κουπες νερο,
1 λεμονι το ξυσμα και το χυμο του!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βραζουμε το σιροπι 1 λεπτο(ζαχαρη-νερο-ξυσμα-χυμο) και το αφηνουμε να κρυωσει!
Βαζουμε στην κατσαρολα το βουτυρο-σιμιγδαλι και το ανακατευουμε στο χαμηλο 5 λεπτα!
Ριχνουμε την καρυδα ανακατευουμε 1 λεπτο(εαν θελουμε ριχνουμε τις νιφαδες σοκολατας!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιροπι ανακατευουμε και οταν κανει φουσκαλες το κατεβαζουμε.
Βαζουμε πετσετα κουζινας ενδιαμεσα κατσαρολα-καπακι και το αφηνουμε να φουσκωσει!
Τελειωνουμε βαζοντας το η σε φορμα η σε ατομικα φορμακια η και σε ταπερ!
Ριχνουμε εαν θελουμε κανελα!!!
1 κουπα καρυδα
50 γρ νιφαδες σοκολατας(μπορουν να παραλειφθουν),
1 κ.σ.βουτυρο,
2 κουπες ζαχαρη,
3 κουπες νερο,
1 λεμονι το ξυσμα και το χυμο του!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βραζουμε το σιροπι 1 λεπτο(ζαχαρη-νερο-ξυσμα-χυμο) και το αφηνουμε να κρυωσει!
Βαζουμε στην κατσαρολα το βουτυρο-σιμιγδαλι και το ανακατευουμε στο χαμηλο 5 λεπτα!
Ριχνουμε την καρυδα ανακατευουμε 1 λεπτο(εαν θελουμε ριχνουμε τις νιφαδες σοκολατας!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιροπι ανακατευουμε και οταν κανει φουσκαλες το κατεβαζουμε.
Βαζουμε πετσετα κουζινας ενδιαμεσα κατσαρολα-καπακι και το αφηνουμε να φουσκωσει!
Τελειωνουμε βαζοντας το η σε φορμα η σε ατομικα φορμακια η και σε ταπερ!
Ριχνουμε εαν θελουμε κανελα!!!