Μακαρόνια με βασιλικό και ντοματίνια



ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ


Υλικά Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο , κομμένες σε λεπτές φέτες
800 γραμμάρια ντοματίνια
1 φλιτζάνι βασιλικό, χοντροκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Κατά το σερβίρισμα αν δεν προσθέσουμε τριμμένο τυρί προσθέτουμε κομματάκια φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Επίσης μπορούμε να την εμπλουτίσουμε προσθέτοντας και μία μικρή πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια .

Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά al dente και στραγγίζετε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο. χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο περίπου δύο λεπτά .
χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια- υψηλή και προσθέτουμε τα ντοματίνια και το αλάτι για δύο περίπου λεπτά αν προσθέσετε και πιπεριά βάλτε την τώρα.
Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που βράζει στα ντοματίνια και σιγοβράζετε για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύετε για 2 με 3 λεπτά.
σβήνετε την εστία και προσθέστε το βασιλικό και την παρμεζάνα. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι ή ρίξτε τα κομματάκια φέτας και ανακατέψτε πριν σερβίρετε .

Μακαρόνια με βασιλικό και ντοματίνια