Υλικά
Για το ζυμάρι.
Για την γέμιση
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- νερό όσο πάρει
Για την γέμιση
- 350 γρ μακαρόνια βρασμένα (ό,τι μας αρέσει)
- 250 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
- 250 γρ τυρί κίτρινο σε μεγάλους κύβους
- 150 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
- 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2 αβγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Λίγη σάλτσα ντομάτας ανακατεμένη με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και λίγη ζάχαρη.
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό (κρύο) και φτιάχνουμε ένα ελαστικό ζυμάρι!
- Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα πάχους ενός εκατοστού.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μακαρόνια, το μπέικον, τα τυριά και τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
- Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε ελαφρά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την πίτα.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί ρίχνουμε την σάλτσα τομάτας και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια.
- Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο βρέχουμε την πίτα μας με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
