Μακαρονόπιτα


ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ


Εξαφανίζετε αμέσως !!!!


Υλικά

Για το ζυμάρι.
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • νερό όσο πάρει

Για την γέμιση
  • 350 γρ μακαρόνια βρασμένα (ό,τι μας αρέσει)
  • 250 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
  • 250 γρ τυρί κίτρινο σε μεγάλους κύβους
  • 150 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λίγη σάλτσα ντομάτας ανακατεμένη με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και λίγη ζάχαρη.


Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό (κρύο) και φτιάχνουμε ένα ελαστικό ζυμάρι!
  3. Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα πάχους ενός εκατοστού.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μακαρόνια, το μπέικον, τα τυριά και τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
  5. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε ελαφρά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την πίτα.
  6. Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί ρίχνουμε την σάλτσα τομάτας και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια.
  7. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο βρέχουμε την πίτα μας με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.


ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ


 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!