- 500 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. λάδι
Γέμιση
- 5 αυγά
- 1 κιλό φέτα
- 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ ή μια μικρή κρέμα γάλακτος
- πιπέρι
Επάλειψη
- 1 αυγό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε το φύλλο και κόβουμε 6 μπαλάκια να γίνουν 6 φύλλα.
- Δείτε τη διαδικασία για την εκτέλεση του φύλλου εδώ.
- Σε ένα μπολ έχουμε θρυμματίσει τη φέτα με ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε τα αυγά, πιπεράκι και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε καλά το ταψί.
- Στρώνουμε φύλλο, λάδωμα, 2 φύλλα ακόμα, μετά ρίχνουμε τη μισή γέμιση διάσπαρτη εδώ κι εκεί, ξανά φύλλο, λάδωμα, την υπόλοιπη γέμιση και από πάνω άλλα 2 φύλλα.
- Χαράζουμε και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το αυγό το οποίο το έχουμε χτυπήσει ελαφρά με το λάδι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά (αναλόγως το φούρνο).
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!