Χωριάτικη Τυρόπιτα

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ


Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. λάδι

Γέμιση
  • 5 αυγά
  • 1 κιλό φέτα
  • 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ ή μια μικρή κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι

Επάλειψη
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι


Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε το φύλλο και κόβουμε 6 μπαλάκια να γίνουν 6 φύλλα.
  2. Δείτε τη διαδικασία για την εκτέλεση του φύλλου εδώ.
  3. Σε ένα μπολ έχουμε θρυμματίσει τη φέτα με ένα πιρούνι.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά, πιπεράκι και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
  5. Λαδώνουμε καλά το ταψί.
  6. Στρώνουμε φύλλο, λάδωμα, 2 φύλλα ακόμα, μετά ρίχνουμε τη μισή γέμιση διάσπαρτη εδώ κι εκεί, ξανά φύλλο, λάδωμα, την υπόλοιπη γέμιση και από πάνω άλλα 2 φύλλα.
  7. Χαράζουμε και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το αυγό το οποίο το έχουμε χτυπήσει ελαφρά με το λάδι. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά (αναλόγως το φούρνο).

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget