Βερίκοκο γλυκό του κουταλιού

ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Υλικά

  • 2 κιλά βερίκοκα
  • Ασβεστόνερο
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1/2 ποτήρι του νερού γλυκόζη
  • 3 κ σ. χυμό λεμονιού
  • 4 βανίλιες


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα βερίκοκα, βγάζουμε το κουκούτσι και τα ζυγίζουμε ακριβώς 2 κιλά (σε κομμάτια 40).
  2. Τα βάζουμε σε ασβεστόνερο για 4 ώρες (Σε μια λεκάνη με ασβέστη υγρό και νερό, αφήνουμε τον ασβέστη να καθίσει και χρησιμοποιούμε το νερό που ανεβαίνει στην επιφάνεια).
  3. Τα πλένουμε πολύ καλά 5 με 6 φορές και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  4. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα βερίκοκα.
  5. Τα βράζουμε για 15 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και τη γλυκόζη.
  6. Τα αφήνουμε μια μέρα στην κατσαρόλα και την επόμενη τα βράζουμε ξανά για να δέσουμε το σιρόπι.

ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget