ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά
- 2 κιλά βερίκοκα
- Ασβεστόνερο
- 2 κιλά ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
- 1/2 ποτήρι του νερού γλυκόζη
- 3 κ σ. χυμό λεμονιού
- 4 βανίλιες
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα βερίκοκα, βγάζουμε το κουκούτσι και τα ζυγίζουμε ακριβώς 2 κιλά (σε κομμάτια 40).
- Τα βάζουμε σε ασβεστόνερο για 4 ώρες (Σε μια λεκάνη με ασβέστη υγρό και νερό, αφήνουμε τον ασβέστη να καθίσει και χρησιμοποιούμε το νερό που ανεβαίνει στην επιφάνεια).
- Τα πλένουμε πολύ καλά 5 με 6 φορές και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
- Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα βερίκοκα.
- Τα βράζουμε για 15 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και τη γλυκόζη.
- Τα αφήνουμε μια μέρα στην κατσαρόλα και την επόμενη τα βράζουμε ξανά για να δέσουμε το σιρόπι.
ΠΗΓΗ: Κατερινα Μαδικα