ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Ο τέλειος μεζές για το τραπέζι σας! Απλή, νόστιμη συνταγή που συνδυάζει τις ψητές μελιτζάνες με φρέσκα αρώματα και την έντονη γεύση της φέτας.
Υλικά
- 3 μελιτζάνες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, κατά βούληση
- Ξίδι, κατά βούληση
- Ελαιόλαδο, κατά βούληση
- 100 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο ή σε γκριλ και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσει να ξεφλουδίζεται η φλούδα τους.
- Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε τη φλούδα τους, διατηρώντας το κοτσάνι για να κρατήσουν το σχήμα τους.
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, την ψητή πιπεριά Φλωρίνης, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι.
- Περιχύνουμε με ξίδι και ελαιόλαδο.
- Τελειώνουμε προσθέτοντας τα κυβάκια φέτας από πάνω και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!