Μελιτζάνες ψητές με Σκόρδο, Πιπεριά και Φέτα

Μελιτζάνες ψητές με φέτα και αρώματα Μεσογείου

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Ο τέλειος μεζές για το τραπέζι σας! Απλή, νόστιμη συνταγή που συνδυάζει τις ψητές μελιτζάνες με φρέσκα αρώματα και την έντονη γεύση της φέτας.


Υλικά

  • 3 μελιτζάνες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Ξίδι, κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο, κατά βούληση
  • 100 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια


Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο ή σε γκριλ και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσει να ξεφλουδίζεται η φλούδα τους.
  2. Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε τη φλούδα τους, διατηρώντας το κοτσάνι για να κρατήσουν το σχήμα τους.
  3. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, την ψητή πιπεριά Φλωρίνης, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι. 
  4. Περιχύνουμε με ξίδι και ελαιόλαδο.
  5. Τελειώνουμε προσθέτοντας τα κυβάκια φέτας από πάνω και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Μαρια Μαρδα

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget