ΚΕΪΚ ΖΕΒΡΑ
Υλικά
250ml γάλα φρέσκο
100γρ φρέσκο βούτυρο
100ml λάδι ελαφρύ
4 αυγά
400γρ ζάχαρη
380γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουτερ
3 βανίλιες
Μισό κουταλάκι του γλυκού νες καφέ
4 κουταλιές της σούπας γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το λάδι και την ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και το μπεικιν και χτυπάμε 3 με 4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα. Τέλος ριχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ σε ίση ποσότητα.
Στο ένα μπολ προσθέτουμε το κακάο και τον νες καφέ διαλυμένο στις 4 κουταλιές γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα τσέρκι και τα πλαϊνά εμένα είναι 24cm , αδειάζουμε πρώτα λευκό μάγμα και μετά σοκολατένιο εναλλάξ με μία κουτάλα ,πάντα στο κέντρο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μίγματα.
Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι κάνουμε γραμμές προς το κέντρο του ταψιού για να σχηματιστεί το σχέδιο..(φανταστείτε σαν να κόβουμε τούρτα σε 8 κομμάτια έτσι φαίνεται)
Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά στο τελευταίο ράφι του φούρνου στις αντιστάσεις.
Δημιουργός συνταγής: Artemis Stamatis