Μια συνταγή της κυρίας Δάφνης Λεμονάκη για ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ από την ομάδα στο Facebook Μπαχάρι και κανέλα.
Μαρμελάδα σύκο
Υλικά
για κάθε ένα κιλό καθαρισμένα σύκα θέλουμε
1/2 κιλό ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ αν είναι να καταναλωθεί από παιδάκια δεν το βάζουμε
1 κ.γ. κανέλα
χυμό από ένα λεμόνι αν είναι ζουμερό αλλιώς 2 λεμόνια
για κάθε ένα κιλό καθαρισμένα σύκα θέλουμε
1/2 κιλό ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ αν είναι να καταναλωθεί από παιδάκια δεν το βάζουμε
1 κ.γ. κανέλα
χυμό από ένα λεμόνι αν είναι ζουμερό αλλιώς 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα μας πάνω κάτω, στη συνέχεια τα κόβουμε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας από πάνω την ζάχαρη και το κονιάκ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Όταν περάσει ο χρόνος αναμονής βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε περίπου μια ωρίτσα.
Στη συνέχεια και αφού βράσουν καλά βάζουμε το ραβδομπλέντερ η στο μούλτι και πολτοποιούμε την μαρμελάδα μας.
Ρίχνουμε το λεμόνι, την κανέλα και τα βράζουμε για ακόμα 3 λεπτάκια και είναι έτοιμη.
Τη βάζουμε σε βαζάκια καλά πλυμένα και αποστειρωμένα στο φούρνο για 20 λεπτά, στους 100 με 120 βαθμούς.
Αν δεν είναι πολύ δυνατή η φωτιά η μαρμελάδα μας δεν αφρίζει καθόλου.
Μια συνταγή από την αγαπημένη Mairh Karakasidi και την ευχαριστώ πολύ