Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΠΑΤΣΑΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κολοκυθοτυρόπιτα μπατσαρία
Γρήγορη , εύκολη , νόστιμη και πολύ τραγανή!!!
Υλικά
Για τη γέμιση
1 1/2 κιλό κολοκύθια μεγάλα
5-6 πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό
4 μεγάλα αβγά
2 κ.σ βούτυρο
400γρ φέτα
200γρ ανθότυρο
1/2 φλ τσαγιού τραχανά
Αλάτι πιπέρι
Για το χυλό
2φλ καλαμποκαλευρο
1 φλ αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλ λάδι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 ποτήρι ξινόγαλο
νεράκι όσο χρειαστεί
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβω στο χοντρο το κολοκυθι το αλατιζω ελαφρως για να βγαλει τα υγρα του και το αφηνω μιση ωριτσα στο τρυπητο.
Τα στραγγιζω καλα με τα χερια μου και τα βαζω σε μια κατσαρολιτσα να σοταριστουν.
Προσθετω ολα τα αρωματικα μου και τα πρασσα ψιλοκομμενα και προσθετω το βουτυρακι.
Σοταρω μεχρι να μαραθουν και να απορροφηθουν ολα τα υγρα.
Αλατοπιπερωνω με προσοχη και τα αφηνω να πεσει λιγο η θερμοκρασια.
Προσθετω τον τραχανα τα τυρια και τα αβγα.
Φτιαχνω τον χυλο μου.
Βαζω σε λεκανιτσα το αλ ευρι , το καλαμποκαλευρο και το σιμιγδάλι και κανω μια γουβιτσα .
Προσθετω το γιαούρτι το λάδι, το ξινογαλο ,αλάτι και νεράκι τόσο ώστε να έχω ένα παχύρευστο χυλό.
Ανακατευω καλα .
Βουτυρωνω ενα ταψι Νο38 πασπαλιζω με λίγο σιμιγδάλι και βάζω το μισο χυλο.
Τον απλωνω με ένα κουταλι μου.
Βαζω προσεκτικα τη γεμιση και απλωνω παντου .
Προσθετω λίγο νεράκι επιπλέον στον υπόλοιπο χυλό μου να τον κάνω λίιιγο πιο ρευστό.
Ανακατεύω και απλώνω πάνω από τη γέμιση.
Προσθέτω κομματακια βουτυρου απο πανω και πασπαλιζω με λίγο σιμιγδάλι.
Ψηνω στους 220 για 50 -60 λεπτα περιπου να ροδοκοκκινισει!