Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΕΝΙΑ ΖΥΜΗ εκτελεσμένη από τη σελίδα Οι λιχουδιές της Όλγας
Πιπερόπιτα με κοτόπουλο και τυρένια ζύμη
Υλικά:
Για την ζύμη
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225γρ βούτυρο
1/2 κ.γ αλάτι
70γρ τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί
Λίγο νερό
Για τη γέμιση
300γρ φιλέτο κοτόπουλο
250γρ φέτα τριμμένη
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 αυγό χτυπημένο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Σουσάμι για πασπάλισμα
Λίγο γάλα για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κοτόπουλο σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει και μόλις κρυώσει το ψιλοκόβουμε
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά τα κρεμμύδια με τις πιπεριές
Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε το κοτόπουλο, τη φέτα, το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο σε κομματάκια και το αλάτι
Το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας για να ψιχουλιαστεί
Προσθέτουμε το τυρί και λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να γίνεται μπάλα
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο(το ένα κομμάτι λίγο μεγαλύτερο)
Παίρνουμε το μεγαλύτερο ζυμάρι και ανοίγουμε ένα φύλλο που να προεξέχει από ένα μέτριο λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ 28 εκ περίπου
Πάνω από το φύλλο απλώνουμε την γέμιση και καπακώνουμε με το μικρότερο φύλλο που το ανοίγουμε ίσα να καλύψει την γέμιση
Γυρνάμε το από πάνω φύλλο και το κολλάμε τσιμπώντας το με το κάτω
Αλείφουμε με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά