Μια συνταγή της κυρίας Ρήνας Κοντού για ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κεφτεδάκια με σάλτσα και πατάτες φούρνου με κιμά
Κεφτεδάκια
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι ξύδι
1 αυγό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
αλάτι πιπέρι ρίγανη δυόσμο..
Κόβω τις πατάτες σε ροδέλες βάζω αλάτι πιπέρι ρίγανη και ντομάτα και τα ανακατεύω καλά από τον κιμά που έχω ζυμώσει τα κεφτεδάκια.
Βάζω ενδιάμεσα από τις δύο πατάτες σαν το τοστ ας πούμε τοποθετώ στη σειρά τις πατάτες χαράζω 2 ντομάτες και τις γεμίζω και αυτές με κιμά προσθέτω ελαιόλαδο και ζωμό βοδινού η Κότας.
Ψήνω στους 200 βαθμούς στον αέρα 1 ώρα και 15 λεπτά σκεπασμένο το φαγητό ξεσκεπάζω και ψήνω αλλά 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί η πατάτα και να μείνει το φαγητό μόνο με το.λαδάκι του !
Κεφτεδάκια με σάλτσα και πατάτες φούρνου με κιμά
Κεφτεδάκια
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι ξύδι
1 αυγό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
αλάτι πιπέρι ρίγανη δυόσμο..
Κόβω τις πατάτες σε ροδέλες βάζω αλάτι πιπέρι ρίγανη και ντομάτα και τα ανακατεύω καλά από τον κιμά που έχω ζυμώσει τα κεφτεδάκια.
Βάζω ενδιάμεσα από τις δύο πατάτες σαν το τοστ ας πούμε τοποθετώ στη σειρά τις πατάτες χαράζω 2 ντομάτες και τις γεμίζω και αυτές με κιμά προσθέτω ελαιόλαδο και ζωμό βοδινού η Κότας.
Ψήνω στους 200 βαθμούς στον αέρα 1 ώρα και 15 λεπτά σκεπασμένο το φαγητό ξεσκεπάζω και ψήνω αλλά 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί η πατάτα και να μείνει το φαγητό μόνο με το.λαδάκι του !