ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ --> Μια συνταγή της κυρίας Γιαγιά Μαίρη εν δράσει από την ομάδα στο Facebook οι κουζινίστας By Christine Yiovanoydi
Γεμιστοί Κολοκυθοανθοί
Ένα τέλειο φαγητό που συνοδεύεται υπέροχα με δροσερό γιαουρτάκι!
Υλικά
50 άνθη κολοκυθιών
μπόλικα ψιλοκομμένα άνηθο κρεμμυδάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
δυόσμο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη
1 1/2 κούπας ρύζι Καρολίνα
μια κούπα νερό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο και στην κατσαρόλα και στην γέμιση
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα άνθη μας και αφαιρούμε από μέσα τον στήμονα.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε και μια κούπα νεράκι μέσα στη γέμιση.
Βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε ανθάκι και κλείνουμε ένα - ένα τα φυλλαράκια προς το κέντρο.
ελαιόλαδο και στην κατσαρόλα και στην γέμιση
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα άνθη μας και αφαιρούμε από μέσα τον στήμονα.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε και μια κούπα νεράκι μέσα στη γέμιση.
Βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε ανθάκι και κλείνουμε ένα - ένα τα φυλλαράκια προς το κέντρο.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα στην σειρά χωρίς να υπάρχουν κενά μεταξύ τους.
Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε από πάνω αλατάκι, πιπεράκι και λαδάκι και βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τα λουλουδάκια μας.
Μετά βράζετε ένα μπρίκι νεράκι και το ρίχνετε από πάνω και τα βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.
Μετά βράζετε ένα μπρίκι νεράκι και το ρίχνετε από πάνω και τα βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.
Κάθε φορά που βλέπετε ότι δεν έχουν νεράκι προσθέτετε λίγο - λίγο.
Μετά από μια ωρίτσα και λίγο παραπάνω δοκιμάζετε να δείτε αν είναι έτοιμα.
Μόλις τα σβήσετε τα σκεπάζετε με μια πετσετούλα και τ' αφήνετε να πιούν όλο το ζουμάκι που έχει μείνει.
Προσοχή μόνο στα υγρά μην το κάνετε σούπα!