Τυροσαλάτα με ούζο



Μια συνταγή του σεφ Evren Aybars για ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΥΖΟ


Τυροσαλάτα με ούζο

φανταστικό ορεκτικό

200 γρ. φέτα βαρελίσια τριμμένη με το χέρι
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα σε μέτρια κομμάτια στο μούλτι ή μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με καρύδια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ψιλοκομμένο άνιθο ή μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με 3-4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 σφηνάκι ούζο

Αυτό το ορεκτικό είναι πολύ απλό και μπορείτε να το ετοιμάσετε σε λίγα λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το μισό ελαιόλαδο. Πρέπει να ανακατέψουμε πάρα πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε τη τυροσαλάτα, σε μία ορντεβιέρα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σημείωση: Πρωτοδοκίμασα αυτή τη συνταγή στη Τουρκία, ως μεζέ για ρακί. Όσο και να παρακάλεσα εκείνη την ημέρα το σεφ EVREN AYBARS, δεν μου την έδινε με τίποτα. Πέρασε πάνω από μία δεκαετία για να "πέσω" πάνω στη σελίδα του συγκεκριμένου σεφ και ως δια μαγείας να βρω τη συνταγή που δεν μου έδινε. Τη βρήκα και τη μοιράζομαι μαζί σας. Δεν έχω λόγια, είναι κάτι το καταπληκτικό.
Χριστίνα Σιδέρη