Σοκολατένιο γλυκό με Παντεσπάνι, Κρέμα Σοκολάτα και γυαλιστερό Γλάσο

Σοκολατένια αμαρτία!

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ, ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΓΛΑΣΟ


Αυτό το σοκολατένιο γλυκό με αφράτο παντεσπάνι, πλούσια κρέμα και γυαλιστερό γλάσο είναι μια απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας!


Υλικά:

Για το Παντεσπάνι:
  • 5 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 155 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.σ. κακάο

Για το Σιρόπι:
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη

Για την Κρέμα:
  • 2 μεταλλικά κουτιά φυτική σαντιγί Μόρφατ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κ.σ. κακάο

Για το Γλάσο:
  • 250 γρ. Βιτάμ
  • 1,5 φλ. του καφέ γάλα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα



Εκτέλεση:

Για το Παντεσπάνι:
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν και να στέκεται το μείγμα.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια και το κακάο και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ ώστε να μη βγει ο αέρας.
  3. Απλώνουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι 30x27 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 35 λεπτά.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο φέτες.

Για το Σιρόπι:
  1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την Κρέμα:
  1. Χτυπάμε τα 2 κουτιά Μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα.

Για το Γλάσο:
  1. Ζεσταίνουμε το Βιτάμ με το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το Βιτάμ.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.

Συναρμολόγηση:
  1. Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση.
  2. Με ένα κουτάλι, βρέχουμε ελαφρά τον πρώτο πάτο με σιρόπι.
  3. Προσθέτουμε μια γενναία ποσότητα από την κρέμα και την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι χωρίς να την πατάμε δυνατά.
  4. Σκεπάζουμε με τον δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  5. Αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, βγάζουμε και καλύπτουμε με το γλάσο.
  6. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει το γλάσο.


        Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

        Ακολουθήστε μας στο Google News!

        Δείτε επίσης:

        Recent Posts Widget