Μια συνταγή της κυρίας Euaggelia Peitsidou για αφράτα
ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑΕλιοψωμάκια
Αφράτα και πεντανόστιμα!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κούπα τσαγιού ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
1/2 κούπα ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
1 κούπα λάδι
6 τεμάχια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
ι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ρίγανη
400 γραμ νερό χλιαρό
Τι κάνουμε
Ολα τα υλικά μαζί ,όπως ελιές πράσινες -μαύρες,το λάδι,οι λιαστές ντομάτες ,οι πιπεριές ,το λάδι,ρίγανη αλάτι,σε λίγο χλιαρό νερό αραιώνουμε την μαγιά και την προσθέτουμε ,προσθέτουμε και τα 400 γραμ χλιαρό νερό και στο τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Το χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια -ψωμάκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.