Νηστίσιμα Βουτήματα με Ταχίνι

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ


Υλικά (για 22 μπισκότα)

  • 225 γρ. ταχίνι
  • 135 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 125 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιών
  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 15 γρ. κονιάκ
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. αμύγδαλα λευκά, ψιλοτριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
  2. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα ανακατεύουμε το ταχίνι, με τη ζάχαρη, το χυμό και το κονιάκ για 5′ περίπου. 
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρι, μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη. 
  5. Την πλάθουμε σε μπαλίτσες με μέγεθος περίπου καρυδιού, τις οποίες τοποθετούμε στα ταψιά. 
  6. Τις πιέζουμε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να γίνουν επίπεδες.
  7. Ψήνουμε τα μπισκότα για 25′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget