ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Υλικά (για 22 μπισκότα)
- 225 γρ. ταχίνι
- 135 γρ. ζάχαρη καστανή
- 125 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιών
- 10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 15 γρ. κονιάκ
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 γρ. αμύγδαλα λευκά, ψιλοτριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
- Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα ανακατεύουμε το ταχίνι, με τη ζάχαρη, το χυμό και το κονιάκ για 5′ περίπου.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρι, μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
- Την πλάθουμε σε μπαλίτσες με μέγεθος περίπου καρυδιού, τις οποίες τοποθετούμε στα ταψιά.
- Τις πιέζουμε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να γίνουν επίπεδες.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 25′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Ακολουθήστε μας στο Google News!