Μια συνταγή της κυρίας Εφης Καρεκλά για ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΥΙ, ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ από τη σελίδα στο Facebook Οι λιχουδιές της Εφης
Τούρτα με μπισκουί, μους σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτα Γκανάζ
Για τη βάση
60 γρ. Λευκό αμύγδαλο
70 γρ. Φιστίκι Αιγίνης
50 γρ. Άχνη
70 κουβερτούρα
50 κρέμα γάλακτος
10 γρ. Κορν φλάουρ
60 γρ. Ασπράδι
Χτυπάω στο μπλέντερ το αμύγδαλο, το φιστίκι και την άχνη. Προσθέτω το κορν φλάουρ. Ρίχνω το ασπράδι χωρίς να το χτυπήσω και ανακατεύω. Λιώνω τη σοκολάτα μαζί με τη κρέμα και αδειάζω στο πρώτο μείγμα. Αδειάζω σε 2 τσέρκια 20αρια και ψήνω στους 170´ για 10-12´.
Για τη μους
250 γρ. Γάλα πολύ ζεστό
500 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
400 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή.
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
50 γρ. Κουαντρο.
Για τη κρέμα Γκανάζ
500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι
Ζεσταίνω το γάλα σε σημείο βρασμού και το αδειάζω στη σοκολάτα. Ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω το ξύσμα και το Κουαντρό. Αδειάζω σε ταψάκι και σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται στη μους.
Αφήνω να παγώσει καλά
Φτιάχνω την γκανάζ.
Σε ένα τσέρκι βάζω το μπισκουί και προσθέτω τη μισή μους. Συνεχίζω με το επόμενο μπισκουι και την υπόλοιπη μους. Αφήνω να παγώσουν πολύ καλά για 4-5 ώρες και ρίχνω τη Γκανάζ και στολίζω τη τούρτα μου !!!
Γκανάζ
Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα το μέλι και τη ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει. Αφηνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματιου για 1-2 ωρες.