ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Μία γρήγορη του 15λεπτου πεντανόστιμη μακαρονάδα που θα την ευχαριστηθούν όσοι την δοκιμάσουν!
Υλικά
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια( έβαλα παστίτσιου για να τραβήξουν μέσα όλη την νοστιμιά της σάλτσας , μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσουν)
1 μικρό πακετάκι μανιτάρια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χονδρό του τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
1 πρέζα κουρκουμά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι - λίγη ζάχαρη
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
1 κόκκο μπαχάρι
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κύβο κνορ
Εκτέλεση
Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια ώς συνήθως .
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι το σκόρδο το κρεμμύδι τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά πείπου ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα .
Αμέσως μετά ρίχνουμε τις ντομάτες -μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε σ συτό το σημείο και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ κοφτή- το ξυλάκι κανέλας το μπαχάρι το αλατοπίπερο το κύβο και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε και μισό ποτήρι του νερού νερό χλιαρό και κατεβάζουμε την φωτιά σε χαμηλό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί περίπου 15 λεπτά κι αμέσως μετά δυναμώνουμε για λίγο την φωτιά να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την υπέροχη σάλτσα και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.