Μια συνταγή της κυρίας Ανδρονικης Ζαχου για ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ από την ομάδα στο Facebook Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές
Πανακότα με σος καραμέλας
400 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. γάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
8 φύλλα ζελατίνες.
Βουτάμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν τα υλικά.
Προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις στραγγίσουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά μας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο γάλα.
Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε φόρμα ή μικρά ατομικά φαρμάκια
Για την σως
Λιώνουμε ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι, περίπου μια κούπα.
Για την σως
Λιώνουμε ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι, περίπου μια κούπα.
Μόλις αποκτήσει χρυσάφι χρώμα προσθέτουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί πιτσιλάει.
Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να δέσει η σως.
Μόλις κρυώσει την περιχύνετε στην Πανακότα.