ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Ένα πιάτο που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Η γεύση του; Μοναδική!
Υλικά (για 4 - 6 άτομα)
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο)
- 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
- 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)
- 2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
- 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 6 με 7 ελιές (προαιρετικά)
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τρίβουμε το σκόρδο.
- Κόβουμε σε φέτες τα καρότα και τα κολοκυθάκια, ψιλοκόβουμε το σέλινο και τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το σέλινο και το κρέας σε μεγάλα κομμάτια.
- Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά και να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το κρασί και το θυμάρι και μετά από 3 - 4 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και λίγο αλάτι.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τις ελιές.
- Κατά διαστήματα, ανακατεύουμε το φαγητό και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
- Όταν βράσει το κρέας και μαλακώσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- Περνάμε τη σάλτσα από το μπλέντερ ή τον μύλο λαχανικών για να πολτοποιήσουμε ορισμένα από τα λαχανικά.
- Μοιράζουμε το κρέας στα πιάτα, σκεπάζουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με μερικά λαχανικά στο πλάι.
- Πάει πολύ και με πουρέ πατάτας.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!