Μοσχάρι με Λαχανικά στην κατσαρόλα

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


Ένα πιάτο που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Η γεύση του; Μοναδική!


Υλικά (για 4 - 6 άτομα)

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο)
  • 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)
  • 2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 6 με 7 ελιές (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τρίβουμε το σκόρδο.
  2. Κόβουμε σε φέτες τα καρότα και τα κολοκυθάκια, ψιλοκόβουμε το σέλινο και τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
  3. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το σέλινο και το κρέας σε μεγάλα κομμάτια.
  4. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά και να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.
  5. Ρίχνουμε το κρασί και το θυμάρι και μετά από 3 - 4 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και λίγο αλάτι.
  6. Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου.
  7. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τις ελιές.
  8. Κατά διαστήματα, ανακατεύουμε το φαγητό και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
  9. Όταν βράσει το κρέας και μαλακώσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε χοντρές φέτες.
  10. Περνάμε τη σάλτσα από το μπλέντερ ή τον μύλο λαχανικών για να πολτοποιήσουμε ορισμένα από τα λαχανικά. 
  11. Μοιράζουμε το κρέας στα πιάτα, σκεπάζουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με μερικά λαχανικά στο πλάι.
  12. Πάει πολύ και με πουρέ πατάτας.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Δημιουργός συνταγής: Βαγγέλης Δρίσκας

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget